Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης

Gimme Shelter Festival

Ελλάδα, 2019 | 112’

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ηλιάνα Δανέζη

Tο 1974, οι νεαροί φίλοι από το Ίλιον της Δυτικής Αττικής σχηματίζουν το γκρουπ Tα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης. Γράφουν μουσική, παίζουν σε αυτοσχέδια προβάδικα, κάνουν πράξη την δική τους «επανάσταση» και ηχογραφούν τα τραγούδια του ενός και μοναδικού τους δίσκου. Ενός δίσκου που ακολούθησε μια μοναχική και ανεξέλεγκτη πορεία, από τις προθήκες των λιγοστών δισκάδικων της Αθήνας στις συλλογές συλλεκτών από όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά και στα αυτιά μουσικών παραγωγών από την Αμερική. Το 2009, στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας του Jay Z αναζήτησαν τον Θανάση Αλατά, μέλος της μπάντας και συνθέτη πολλών από τα τραγούδια του δίσκου, ζητώντας του την άδεια να χρησιμοποιήσουν τμήμα ενός εκ των τραγουδιών του.

Κάπως έτσι το «Κάποια μέρα στην Αθήνα» γίνεται τμήμα του «Run this Town» που τραγουδούν η Rihanna, o Jay Z και ο Kanye West, κατακτώντας μάλιστα, το 2010, το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Hip Hop Song!

Η ταινία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019, όπου κέρδισε το Βραβείο της ΠΕΚΚ.

Δείτε το trailer